Sari Palmgren:
The Earth Song

The Earth Song on karnevalistinen teos kulutusyhteiskunnan, ihmisen käyttäytymisen ja ympäristönmuutoksen yhtymäkohdista.

Koreografi Sari Palmgrenin ryhmäteos on syntynyt dokumentaarisista lähtökohdista yhteistyössä ympäristö- ja kestävän kehityksen asiantuntijoiden kanssa, mutta pureutuu aiheeseen yksilön näkökulmasta. Miten arjen valintamme syntyvät? Miten voimme niitä muuttaa?

Esitys rakentuu lauluista, joita varten on haastateltu asiantuntijoita ja tutkijoita mm. Suomen Ympäristökeskuksesta ja Aalto-yliopistosta. Polttavaa teemaa on lisäksi tarkasteltu Palmgrenin vetämissä yleisötyöryhmissä, ja myös toteutukseltaan ympäristön huomioiva teos on saanut lopullisen muotonsa monitaiteisen työryhmän tiiviissä yhteistyössä. Esityksessä kuullaan mm. tanssija-esiintyjien, Maria Saivosalmi, Jukka Peltola, Jukka Tarvainen ja Lotta Suomi, omat ympäristötunnustukset. Karoliina Koiso-Kanttilan suunnittelema puvustus on tehty kierrätysmateriaaleja hyödyntäen sosiaali- ja terveysministeriön Uusix-verstaassa.

Teos kommentoi kulutusyhteiskuntaa sen omista lähtökohdista, pop- ja massakulttuurin keinoin. Absurdiakin huumoria viljelevä teos sisältää musiikkityylejä laidasta laitaan. Vastapainona on nykytanssin liikeajattelu ja improvisaatio, jotka tuovat esiin ihmisen paljaana liikkeessä. The Earth Song sai lähtöideansa, kun Palmgren osallistui The British Councilin ilmastolähettiläänä Challenge Europe -projektiin 2010: "Koulutus herätti minut miettimään, mitä itse voin tehdä ympäristön hyväksi. Vaikka käsittelemme mm. syyllisyyden tunnetta, halusimme mukaan myös kauneutta ja runollisuutta. Kaikesta huolimatta teoksessa on positiivinen tulevaisuudenvisio."

The Earth Song teoksen harjoituksissa vieraili 400 eri-ikäistä ihmistä, jotka osallistuivat workshoppeihin, teoksen tekemiseen, antoivat haastatteluja aiheesta ja kirjoittivat eteenpäin jaettaviksi omia hyviä tekojaan. Työryhmällä on valmiudet pitää teoksen aihepiiristä workhoppeja eri ikäisille osallistujille.

Sari Palmgren on pitänyt teoksen jälkeen keskustelutilaisuuksia kestävästä kehityksestä tanssin kentällä ja mitä se voisi konkreettisesti tarkoittaa käyttäen esimerkkinä The Earth Song teoksen harjoitusprosessia. Palmgren on mukana myös Sustainability Think Tankin ydinryhmässä, jonka tarkoituksena on luoda Pohjois-ja Baltian maille kestävämmän tanssin kentän ohjeistus.

Yhteystiedot

Yhteyshenkilö: Sari Palmgren
Puhelin: 0505410105
sari.palmgren@welho.com

» www.saripalmgren.fi

Ladattavat tiedostot

» The Earth Song, Kuva: Uupi Tirronen (pdf)
» The Earth Song esittely (pdf)
» The Earth Song information in english (pdf)

Tietoa esityksestä

Laji

Musiikkiteatteri · Tanssi/nykytanssi

Kohderyhmät

Nuoret · Opiskelijat · Aikuiset · Perheet · Eläkeläiset

Tilavaatimus

Suuri näyttämö: n. 400 - 1000 paikkaa · Pieni näyttämö: n. 100 - 400 paikkaa · Auditorio · Ulkolava / Teltta

Kieli

Suomi

Hinta

2000 - 3000 euroa · 3000 - 4000 euroa

Taiteellinen työryhmä

Koreografia: Sari Palmgren Esiintyjät: Maria Saivosalmi, Lotta Suomi, Sari Palmgren, Jukka Peltola, Jukka Tarvainen ja Tuomas Norvio Äänisuunnittelu/sävellys: Tuomas Norvio Valosuunnittelu: Heikki Paasonen Pukusuunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila Kuvat: Uupi Tirronen Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Sari Palmgren Residenssituki: Silke Z/resistdance/Studio 11 (Cologne) / Studiotrade, Koneen Säätiö

Kiertuetyöryhmän koko

8

Esiintyjien lukumäärä

7

Esityksen kesto (h:min)

1:00

Väliaika

ei

Esityksen ensi-ilta

19.5.2013 Zodiak-uuden tanssin keskus Pannuhalli Helsinki

Esitystä on esitetty aikaisemmin

Zodiak uuden tanssin keskus 20.5-29.5.2013 Saksa Köln 14.-15.12.2013 Marienhamina 9.8.2014

Pystytysaika (h)

min. 4h

Purkuaika (h)

1h

Tekstitys

ei

Englanninkielinen synopsis

kyllä

Esitykseen liittyvää yleisötyötä

kyllä