Ohjeet

Esitystorille voivat rekisteröityä kaikki organisaatiot ja yhteisöt, jotka toiminnassaan ostavat tai myyvät esittävän taiteen ammattilaisten esityksiä. Jos haluat rekisteröityä ostajaksi tai myyjäksi, tutustuthan sivuston käyttäjäehtoihin ennen rekisteröitymistä. Rekisteröitymällä sivustolle hyväksyt käyttäjäehdot.

Näin rekisteröidyt myyjäksi tai ostajaksi Esitystorilla

Valitse ja klikkaa Esitystorin etusivulta Rekisteröidy myyjäksi, jos haluat ladata sivustolle tiedot esityksestäsi. Valitse Rekisteröidy ostajaksi, jos haluat rekisteröidä sivustolle organisaation, joka ostaa vierailuesityksiä. Täytä avautuva lomake. Lomakkeen kaikki kohdat ovat pakollisia. Lomake lähetetään painamalla Lähetä lomakkeen alareunassa. Kun olet lähettänyt lomakkeen, saat ylläpitäjältä sähköpostitse tunnukset, joilla pääset täydentämään profiilisivuasi.
Sivuja voi myös selailla rekisteröitymättä ja sivuston käyttäminen ja sinne rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröityneitä ostajia ja esityksiä voi selailla sivustolla ja hakutoiminnon avulla voi tehdä erilaisia rajauksia. Ostajatahoja voi etsiä esimerkiksi alueellisen sijainnin ja esitystilojen mukaan. Esityksiä voi etsiä muun muassa esityksen lajin, kohderyhmän ja hinnan mukaan. Mitä laajemmaksi haun jättää, sitä laajemman tuloksen saa.

Esitystorilla myydään esittävän taiteen ammattilaisten esityksiä: teatteria, tanssia ja sirkusta. Ennen kuin lataat esityksesi tietoja sivustolle, pohdi ensin, täyttääkö teatterinne/ryhmänne ammattilaisuuden vaatimuksia: Esityksen työryhmän jäsenillä tulee olla teatteri-, tanssi- tai sirkusalan koulutus ja/tai ko. alan ammattiliiton jäsenyys tai laaja ammatillinen/taiteellinen kokemus.

Esitystori toimii parhaiten, kun siellä on kattavasti tietoa rekisteröityneistä tahoista.

Mitä tietoja esityksiä ostavasta organisaatiosta tarvitaan?

Mitä tietoja myytävästä esityksestä tarvitaan?

Kun löydät sopivan ostajan tai esityksen

Esitystorilla ei ole valmista tarjous-/tilauslomaketta eikä Esitystori ole missään vaiheessa sopijapuoli, vaan toimii ainoastaan työkaluna sopivien ostajien ja esitysten tarjoajien löytämiseen.

Tee tarjous tai tilaus suoraan vastaanottajan profiilissaan ilmoittamalla tavalla (sähköpostitse, puhelimitse tai kirjeitse). Mieti jo etukäteen, mitä tietoja vastaanottaja voi tarvita, kuten kohdeyleisö tai tila- ja tekniikka-asiat.

Jokainen esityksen tarjoaja hinnoittelee esityksensä itse, mutta Esitystorin ylläpito suosittelee, että kaikessa hinnoittelussa ja sopimuksissa noudatetaan teatterialan työehtosopimuksia.

Mallina voi käyttää Vierailusopimuspohjaa (englanniksi Touring contract in English). Kannattaa myös tutustua muihin TEKIJÄ-hankkeen Kiertuetoiminnan tueksi -materiaaleihin osoitteessa www.tekija.info.

Olethan ystävällinen ja tutustut Usein kysyttyihin kysymyksiin, ennen kuin otat yhteyttä ylläpitoon: tuki@esitystori.fi.

Kiitos!