Haminan kaupunki

Haminan kaupungin kulttuuripalveluiden tehtävänä on edistää, tukea ja järjestää kulttuuritoimintaa kunnassa. Kulttuuripalvelut tukee ja edistää taiteen harjoittamista ja harrastamista, taiteen perusopetuksen toteuttamista sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaalimista.


Vierailuja ostetaan pääasiallisesti lasten- ja nuorten kulttuuritoimintaan. Lasten Kulttuuriviikot on koko Kymenlaakson laajuinen, kolmen viikon mittainen lastenkulttuurifestivaali, joka järjestetään vuosittain helmikuussa (vkot 6-8).
Haminassa se muodostuu koulu- ja päiväkotipäivien aikana tapahtuvista esityksistä ja työpajoista sekä kaikille avoimesta ohjelmasta, joka painottuu ilta- ja viikonloppuaikaan. Lasten Kulttuuriviikkojen tavoite on tarjota lapsille mahdollisuus nähdä esityksiä, mutta myös osallistua, esiintyä ja tehdä itse. Kulttuuriviikkojen tarjonnassa tuodaan esiin haminalaista lastenkulttuuriosaamista, mutta tarjotaan myös sellaisia esityksiä, joita meillä ei usein ole mahdollista nähdä, kuten nukketeatteria. Lasten kulttuuriviikkojen tärkeä ajatus on mahdollistaa kulttuurielämykset kaikille lapsille. Siksi ohjelmatarjonta on usein maksutonta tai ainakin hyvin edullista. 

Lasten kulttuuriviikkojen ohjelma syntyy Haminan kulttuuripalvelujen ja Haminan lastenkulttuuritoimijoiden sekä Kymenlaakson lastenkulttuurin KOPPA-verkoston  laajana yhteistyönä.


Toinen tärkeä kaupunkitapahtuma on vuosittainen Valojen yö syyskuussa, joka päättää kesän ja tuo iloa ja kulttuurin juhlaa pimenevään syksyyn. Festivaaliohjelma jakautuu vuosittain ympäri kaupunkia yli kahteenkymmeneen toimintapisteeseen. Esitystiloja kaupungista löytyy laidasta laitaan 300 hengen konserttisalista, 100-150 hengen pienempiin saleihin, elokuvateatteriin, gallerioihin, kirkkoihin ja ulkotiloihin. 

Yhteystiedot

Haminan kaupunki
Fredrikinkatu 4
49400 Hamina

Yhteyshenkilö: kulttuurisihteeri
Puhelin: 040 722 3687
sari.kinnunen@hamina.fi

www.hamina.fi

Tietoa vierailun ostajatahosta

Kunnat ja koulut

Esitystilat

Tietoa ei saatavilla

Kohderyhmät

Tietoa ei saatavilla

Lajit

Tietoa ei saatavilla

Sopivat vierailuajankohdat

Tietoa ei saatavilla

Yhteydenotot ensisijaisesti

Tietoa ei saatavilla

Esitysvierailusta sovitaan

Tietoa ei saatavilla

Etelä-Suomi